Bonaparte

In de nazomer van 2017 opende Grand Café Bonaparte de deuren. In de zomer kun je hier heerlijk genieten op ons mooie terras in de zon. Ook tijdens de winterse dagen is het heerlijk vertoeven in onze gezellige zaak. Je kunt bij ons terecht voor een heerlijke lunch, diner, hapjes en/of een borreltje. Onze specialiteit is ‘kip’, zo hebben wij een spit in de keuken staan die de hele dag malse kippetjes bereidt. Ook erg leuk en gezellig is ons ‘sharing dinner’ concept: geniet samen met vrienden, familie en/of collega’s van een breed assortiment aan hapjes geserveerd op houten planken.
Ons team ontvangt u graag aan de Parade!

De Parade kende tot het einde van de 18e eeuw nog de naam ‘Beick’ of ‘Groote Beeck’. Rond het jaar 1800 liet Napoleon Bonaparte zijn soldaten paraderen over de Groote Beeck naar het stadhuis om het ‘Stedje van lol en plezeer’ te inspecteren. Napoleon was zelf een groot kipliefhebber en had zelfs een ‘Lucky Kipdish’ genaamd ‘Kip Marengo’. Het gerecht is vernoemd naar de Slag bij Marengo en kent een vrij spectaculair ontstaan.

Napoleon dreigde de slag tegen het Oostenrijkse leger te verliezen. De keizer kreeg inmiddels honger en zijn kok moest improviseren met wat hij op dat moment kon vinden: een kip, tomaten, knoflook, cognac en wat rivierkreeftjes: de geboorte van het stoofpotje ‘Kip Marengo’. Napoleon was erg ingenomen met het gerecht en nadat zijn leger de Oostenrijkers alsnog versloegen, beschouwde Napoleon het als zijn Lucky Dish. Benieuwd naar de Kip Marengo? Kom dan snel langs en proef onze versie van de Kip Marengo!